GOyA-s5XkAAxvU5.jpg

İslam Devrimi Lideri'nden Filistin yanlısı ABD'li öğrencilere mektup: Tarihin doğru tarafındasınız

İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Filistin yanlısı öğrencilere bir mektup göndererek mücadelelerini selamladı ve onları küresel direniş hareketinin bir parçası olarak değerlendirdi.

30 Mayıs 2024 Perşembe
İNTİZAR - Press TV'de yer alan habere göre; Ayetullah Hamaney Perşembe günü erken saatlerde kaleme aldığı mektupta, İsrail rejiminin Gazze Şeridi'ne karşı sürdürdüğü soykırım savaşını ve ABD'nin bu acımasız askeri saldırıya verdiği sınırsız desteği protesto etmek için okullarının kampüslerinde çadırlar kuran ve gösteriler düzenleyen binlerce öğrenciye seslendi.
 
“Bu bizim sizinle empati ve dayanışma mesajımızdır. Sayfaları dönmekte olan tarihin doğru tarafında duruyorsunuz” denildi.
 
“Şu anda direniş hareketinin bir parçasını oluşturdunuz ve gaspçı ve acımasız Siyonist rejimi açıkça savunan hükümetinizin acımasız baskısı altında olmanıza rağmen onurlu bir mücadele başlattınız.”
 
“Büyük direniş hareketi, bugün sizinkilerle aynı anlayış ve duygularla [etkilenerek] yıllardır uzak bir noktada [benzer] bir mücadele yürütüyor.”
 
Lider, bu mücadelenin ardındaki amacın “Siyonistler” adlı “terörist ve zalim bir şebekenin” on yıllardır Filistinlilere uyguladığı “bariz zulmün” sona erdirilmesi olduğunu belirtti.
 
Ayetullah Hameney, Siyonistlerin Filistinlilerin ülkelerini ele geçirdikten sonra onları “en ağır baskı ve işkencelere” maruz bıraktığını belirtti.
 
İsrail rejiminin Gazze'ye karşı yürüttüğü ve geçen yıl Ekim ayında başlamasından bu yana 36,000'den fazla Filistinlinin hayatına mal olan soykırım savaşına atıfta bulunan Lider, “Bugün apartheid Siyonist rejim tarafından [uygulanan] soykırım, [aynı] ağır baskıcı davranışın devamı niteliğindedir” dedi.
 
Filistin topraklarının gasp edilme sürecini anlatan Ayetullah Hamaney, İngiliz hükümetinin desteğini alan Siyonist kapitalistlerin Dünya Savaşı'nın ardından Filistin'e “binlerce teröristi” kademeli olarak nasıl transfer ettiklerine dikkat çekti. Lider, bunların orada İsrail rejimini kurmadan önce on binlerce Filistinliyi öldürdüğünü ve yerlerinden ettiğini de sözlerine ekledi.
 
Ayetullah Hameney ise ABD'yi, İngilizler tarafından rejime sağlanan ilk himayenin ardından “gaspçı rejimin en büyük destekçisi” olarak tanımladı.
 
İslam Devrimi Lideri, Amerikan yönetiminin rejime sürekli siyasi, ekonomik ve silah desteği sağladığını ve hatta “pervasızca” nükleer silah üretmesinin önünü açtığını söyledi.
 
Mektupta, “Amerikan yönetimi ve ortakları bu devlet terörizmine ve aralıksız baskıya kaşlarını bile çatmadılar” denildi.
 
"'Direniş cephesi' bu karanlık ve kasvetli atmosferin ortasında yükseldi ve İran'da 'İslam Cumhuriyeti'nin oluşumu onun genişlemesine ve gücüne katkıda bulundu."
 
Bununla birlikte, Siyonist para ve rüşvetin etkisinde kalan Amerikan ve Avrupa medya kuruluşlarının bu “insani ve cesur direnişi terörizm” olarak tanıttığını belirtti.
 
Ayetullah Hameney daha sonra kendi topraklarında Siyonist işgalcilere karşı kendini savunan bir ulusun “terörist” olarak değerlendirilip değerlendirilemeyeceğini sordu.
 
İslam Devrimi Lideri, bu durumun değişmekte olduğunu ve hassas Batı Asya bölgesini farklı bir kaderin beklediğini belirtti.
 
“Uluslararası ölçekte birçok vicdan uyandı ve gerçekler ortaya çıkıyor. Direniş Cephesi de güçlendi ve [daha da] güçlenecek,” diyor Ayetullah Hamaney'in mektubu.
 
“Tarihin sayfaları dönerken” denilen mektupta, üniversitelerin ve halkların diğer ülkelerdeki protesto kampanyalarına nasıl katıldığına da dikkat çekildi.
 
“Siz gençlere sempati duyuyor ve kararlılığınıza değer veriyorum” diyen Devrim Lideri, Amerikalı öğrencileri kararlılığı teşvik eden ve zulmü engelleyen Kur'an-ı Kerim ile tanışmaya çağırdı.
 
***
 
İslam Devrimi Lideri Seyyid Ali Hamaney'in Filistin Direnişi tarafında yer alan Amerika Birleşik Devletleri üniversitelerinde ve diğer ülkelerdeki direnişçi öğrencilere hitaben kaleme aldığı mektubun metni:
 
Tarihin sayfaları dönerken, siz onun doğru tarafında duruyorsunuz
 
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla
 
Bu mektubu, uyanan vicdanları onları Gazze'nin mazlum kadın ve çocuklarını savunmaya sevk eden gençlere yazıyorum.
 
Amerika Birleşik Devletleri'ndeki sevgili üniversite öğrencileri, bu mesaj sizinle olan empati ve dayanışmamızın bir ifadesidir. Tarihin sayfaları dönerken, sizler tarihin doğru tarafında duruyorsunuz.
 
Şimdi Direniş Cephesi'nin bir kolunu oluşturdunuz ve gaspçı ve acımasız Siyonist rejimi açıkça destekleyen hükümetinizin acımasız baskısı karşısında onurlu bir mücadele başlattınız.
 
Bugün sizinle aynı anlayış ve duyguları paylaşan büyük Direniş Cephesi, sizden uzak bir yerde uzun yıllardır aynı mücadeleyi vermektedir. Bu mücadelenin amacı, acımasız Siyonist terör şebekesinin uzun yıllardır Filistin halkına uyguladığı bariz baskıya son vermektir. Siyonist rejim, ülkelerini ele geçirdikten sonra onları en ağır baskı ve işkencelere maruz bıraktı.
 
Apartheid Siyonist rejimin bugünkü soykırımı, onlarca yıldır devam eden aşırı baskıcı davranışların bir devamıdır. Filistin uzun bir geçmişe sahip bağımsız bir ülkedir. Müslümanlar, Hıristiyanlar ve Yahudilerden oluşan bir ulustur.  
 
Dünya Savaşı'ndan sonra kapitalist Siyonist şebeke, İngiliz hükümetinin yardımıyla birkaç bin teröristi kademeli olarak bu topraklara ithal etti. Bu teröristler şehirlere ve köylere saldırdı, on binlerce insanı öldürdü ve çok sayıda insanı komşu ülkelere sürdü. Evlerine, işyerlerine ve tarım arazilerine el koydular, gasp ettikleri Filistin topraklarında bir hükümet kurdular ve buna İsrail adını verdiler.
 
İngiltere'nin ilk yardımından sonra ABD, bu gaspçı rejimin en büyük destekçisi oldu ve ona durmaksızın siyasi, ekonomik ve askeri destek sağladı. ABD, affedilmez bir pervasızlıkla, rejimin nükleer silah üretmesinin yolunu bile açtı ve destek verdi.
 
Siyonist rejim en başından beri savunmasız Filistin halkına karşı demir yumruk politikası uygulamış ve her geçen gün tüm ahlaki, insani ve dini değerleri hiçe sayarak vahşetini, terörünü ve baskısını arttırmıştır.
 
Amerika Birleşik Devletleri hükümeti ve müttefikleri bu devlet terörünü ve süregelen zulmü görmezden gelmeyi bile reddetmiştir. Ve bugün, ABD hükümetinin Gazze'de işlenen korkunç suçlara ilişkin bazı açıklamaları gerçek olmaktan çok ikiyüzlüdür.
 
Direniş Cephesi bu karanlık umutsuzluk ortamından doğdu ve İran İslam Cumhuriyeti hükümetinin kuruluşu onu genişletti ve güçlendirdi.
 
ABD ve Avrupa'daki medya kuruluşlarının çoğunun sahibi olan ya da onları finansman ve rüşvet yoluyla etkileyen küresel Siyonist elit, bu cesur ve insani direniş hareketini “terörizm” olarak yaftaladı.
 
İşgalci Siyonistlerin suçlarına karşı kendi topraklarında kendilerini savundukları için bir halka terörist denilebilir mi? Peki böyle bir ulusa yardım etmek ve onu güçlendirmek terör eylemi midir?
 
Küresel hegemonyanın baskıcı liderleri en temel insani kavramları bile acımasızca çarpıtmaktadır. Acımasız, terörist İsrail rejimini kendini savunmak için hareket ediyor gibi gösteriyorlar - ancak özgürlüğünü, güvenliğini ve kendi kaderini tayin hakkını savunan Filistin Direnişini terörist olarak nitelendiriyorlar!
 
Sizi temin etmek isterim ki bugün koşullar değişmektedir. Batı Asya'nın bu önemli bölgesini farklı bir kader beklemektedir. Halkların vicdanı küresel ölçekte uyanmıştır ve gerçekler gün ışığına çıkmaktadır.
 
Dahası, Direniş Cephesi güçlenmiştir ve daha da güçlenecektir.
 
Ve tarih yeni bir sayfa açıyor.
 
Onlarca Amerikan üniversitesinden siz öğrencilerin yanı sıra, diğer ülkelerde de akademisyenler ve halk arasında ayaklanmalar oldu.
 
Hocalarınızın desteği ve dayanışması önemli ve sonuç alıcı bir gelişmedir. Bu, hükümetinizin polis şiddeti ve size uyguladığı baskılar karşısında bir nebze olsun rahatlama sağlayabilir. Ben de siz gençlerle empati kuran ve azminize değer verenler arasındayım.
 
Kur'an'ın biz Müslümanlara ve tüm insanlığa verdiği ders, doğru olanı savunmaktır: “Öyleyse emrolunduğun gibi dosdoğru ol” (11:112).
 
Kur'an'ın insan ilişkileri için verdiği ders şudur: “Zulmetmeyin ve zulme uğramayın” (2:279).
 
Direniş Cephesi, bu ve bunun gibi yüzlerce emrin kapsamlı bir şekilde anlaşılması ve uygulanmasıyla ilerler ve Allah'ın izniyle zafere ulaşır.
 
Size tavsiyem Kur'an'a aşina olmanızdır.
 
Seyyid Ali Hamaney
25 Mayıs 2024

 

Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar